Ons assortiment

 

 

Floatglas / enkel glas

Ook wel enkelglas genoemd. Dit is het doorsnee heldere glas wat gemaakt wordt volgens een continue (float)productieproces. Floatglas wordt geproduceerd door de grondstoffen: zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Kenmerkende eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk. Dit zogenaamde float glas wordt ook weer gebruikt bij de productie van isolatieglas.

 

Figuurglas

Er zijn talloze bijzondere glassoorten. Glassoorten die met een patroon uitgevoerd zijn, worden in het glasvak aangeduid met figuurglas. Figuurglas wordt vaak uit esthetisch oogpunt toegepast, maar ook kunnen deze soorten het doorzicht en/of lichtinval verminderen. Bij de fabricage van deze glassoorten wordt het gewenste patroon in het glas gedrukt door middel van twee rollen waar het glas tussendoor gevoerd wordt.

 

Isolatie Glas

Isolatieglas wordt toegepast om zijn isolerende eigenschappen. Het glas wordt opgebouwd uit een buiten- en een binnenblad met daartussen een met lucht of met isolerend gas gevulde spouw.

 

Isolatieglas HR++

HR++ (hoog rendement) glas is in principe hetzelfde opgebouwd als ‘gewoon’ isolatieglas, met dit verschil dat bij HR++ glas een flinterdunne metaal-’coating’ is aangebracht op de binnenruit. Deze metaal-’coating’ kaatst als het ware de warmtestraling terug de woning in, zodat er minder energie nodig is voor het verwarmen van de woning. HR-glas levert een nog grotere besparing op en nog meer comfort in vergelijking met ‘gewoon’ isolatieglas.

 

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagd glas en hardglas. Welke soort waar en wanneer moet worden toegepast wordt omschreven in de veiligheidsnorm NEN 3569: Veiligheidsbeglazing in gebouwen.

 

Veiligheidsglas: Draad Glas

Draadglas is een glassoort van 6 tot 7 mm dik waarin een net van metaaldraden is verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bij elkaar, zodat het niet uit elkaar valt met alle gevolgen van dien. Bij draadglas onderscheiden we Engels- , brute- en spiegeldraadglas.

 

Veiligheidsglas: Gelaagd Glas

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie, deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

 

Veiligheidsglas: Hard Glas

Hardglas is glas met een grotere breeksterkte dan normaal glas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hardglas breek ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.

 

Brandwerend Glas

Brandwerend glas is een veiligheidsglas die een brandvertragende werking heeft. Brandwerend glas is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in verschillende soorten te verkrijgen die ieder hun eigen brandvertragingstijd hebben.

 

Geëmailleerd hardglas

Geëmailleerd hardglas heeft dezelfde eigenschappen als hardglas. Echter tijdens het productieproces wordt het glas voorzien van een versmolten verflaag, de geëmailleerde laag, deze laag is in vrijwel elke RAL-kleur leverbaar. Het geëmailleerde hardglas is onder de merknamen “Colorbel”, “Delogcolor” en “Emalit” op de markt verkrijgbaar. Het geëmailleerde hardglas wordt veelal toegepast als borstweringspanelen in ramen en kozijnen en als wandbekleding in het interieur. Dit product kan zowel als enkel glaspaneel, als sandwichpaneel en als isolatieglas-paneel

 

Hardglazen ramen

Bij dit soort ramen is het hang– en sluitwerk in het glas aangebracht. Het voordeel hiervan is dat door het ontbreken van een raamwerk een onderhoudsarmproduct is met een vrijwel onbeperkte levensduur, tevens zal er hierdoor meer licht in huis komen. Door hardglas toe te passen wordt ook een stukje veiligheid gecreëerd. Deze ramen zijn ook in isolatieglas uit te voeren, hierbij wordt het glas voorzien van een smal kunststofprofiel om de grote voordelen van hardglazen ramen te behouden.

 

Hardglazen puien en deuren

Hardglazen deuren en puien zijn in diverse uitvoeringen, naar de persoonlijke smaak aangepast, leverbaar. Hierdoor is dit product dan ook breed toepasbaar. Voorbeelden hierbij zijn: entree puien, buitenpuien, binnendeuren en -wanden, douchedeuren en –wanden c.q. cabines en ook trappen behoren tot de mogelijkheden. Hardglazen deuren en puien nodigen uit of sluiten ruimten juist discreet af zonder het gevoel te krijgen opgesloten te zijn. Eén en ander heeft te maken met het geheel of gedeeltelijk zorgen voor doorzicht waardoor ruimtes groter lijken.

 

Zonwerend Glas

Zonwerend glas is voorzien van een zonwerende coating die ervoor zorgt dat de zonnewarmte voor een deel buiten blijft. De ventilatie moet bij dit glas wel optimaal werken om de toch binnengekomen warmte te kunnen afvoeren. Zonwerend glas is te combineren met een warmtereflecterend binnenblad (Low e) om tevens warmte-isolerende eigenschappen, vergelijkbaar met die van HR glas, te verkrijgen. Zonwerend glas wordt met name toegepast op plaatsen waar grote glazen oppervlakten worden gebruikt, zoals in dakbeglazingen en bij structurele beglazingen.

 

Geluidwerend Glas

Geluidwerend glas heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. De beglazing bestaat uit twee ruiten van verschillende dikte en/of samenstelling en eventueel een speciale gasvulling in de spouw. Met behulp van geluidwerend glas kan aan elke situatie, waarin geluidsoverlast een rol speelt, het hoofd worden geboden. Gedacht kan worden aan: centra van grote steden, in de buurt van verkeersknooppunten, autosnelwegen, spoorwegen, vliegvelden en aanvliegroutes.

 

Verzilverd Glas

Verzilverd glas is reflecterend gemaakt door aan een zijde een zilverlaag aan te brengen, waardoor de bekende spiegel ontstaat. Ruimten kunnen veel groter lijken door eenvoudige spiegeleffecten. Verzilverd glas is op bestelling te snijden in verschillende maten en kleuren. De meest voorkomende diktes zijn 4 mm en 6 mm. Voorbeelden van kleuren zijn: brons, grijs, rose en groen.

 

Isolatieglas met kruiskozijnen

Isolatieglas is leverbaar met kruiskozijnen in verschillende soorten en maten. Dit houdt in dat naast het klassiek vierkant en rechthoek met vakverdeling ook speciale vormen als rond, ovaal en driehoek tot de mogelijkheden behoren. Verder is er keuze uit diverse profielmodellen die weer verkrijgbaar zijn in diverse tinten en designs. Isolatieglas met kruiskozijnen is een energiebesparend en onderhoudsarm product dat uw woning een klassiek karakter geeft.

 

Ventilatieroosters

Waar geïsoleerd wordt moet ook geventileerd worden. Voor de gezondheid van de mens is een goede lucht kwaliteit erg belangrijk. Om vocht, vervuilde en/of geurende lucht af te voeren, is ventileren met verse lucht de beste oplossing. U kunt natuurlijk altijd een raam open zetten, maar ventilatie door middel van ventilatieroosters is inbraak, regen en insectenwerend en dus wel zo comfortabel.

 

Kit

Wij leveren diverse soorten en kleuren kit voor de montage en afwerking voor uw glas

 

Glaslatten

Wij hebben verschillende soorten en maten glaslatten op voorraad

U krijgt bij ons gratis de beschikking over een glasaanhangwagen om uw bestelling veilig te vervoeren. 

Ook het inmeten en plaatsen kunnen wij verzorgen, het oude glas wordt kosteloos afgevoerd !